неделя, 16 април 2017 г.

Пай с банани,шоколад и орехи


 за масленото тесто:
*студено масло - 125 г
*брашно - 250 г
*яйце - 1 бр.
*кафява захар - 2 с.л.
*вода - 2 с.л.
*сол - 1/2 ч.л.
*ванилия - 2 бр.

за плънката:
*средно зрели банани - 3 бр.
*течен шоколад - 400 г
*орехови ядки - 200 г
*жълтък - 1 бр.

В купа стрийте маслото нарязано на кубчета с брашното,докато стане на трохи.Направете дупка и сипете яйцето,захарта,ванилията и водата.Разбъркайте и замесете тесто.Оформете на топка,увийте във фолио и сложете на хладно за 30 мин.

Смелете ореховите ядки и нарежете бананите на кръгчета.Разделете тестото на две и разточете с големина  малко по-голяма от диаметъра ба къдрава форма за пай.Сложете едната кора по дъното и стените на формата.Поръсете с половината орехови ядки по цялото дъно.Наредете половината от банановите кръгчета отгоре.Разпределете шоколада с лъжица по цялата повърхност.Подредете останалите банани и поръсете и другите орехи.Притиснете добре,за да се разнесе шоколада навсякъде.Изрежете с форма за сладки фигурки по другата част от тестото и покрийте пая.Притиснете краищата към формата и минете по ръба с точилката,за да отрежете излишното тесто.Намажете с разбития жълтък и печете в загрята фурна на 180 градуса до златисто (около 40 мин.)



















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни