*големи дюли - 3 бр.
*смляно месо от телешка плешка - 400 г*скилидки чесън - 2 бр.
*пресен джинджифил - 30 г
*глави лук - 2 бр.
*яйце - 1 бр.
*люта чушка - 1 бр.
*олио - 2 с. л.
*пилешки бульон - 600 мл
*пресен магданоз
*сол и черен пипер на вкус
Дюлите се режат наполовина, почистват се и се варят около 20 минути, докато леко омекнат.
Каймата се смесва с настърганите джинджифил и лук, яйцето, стрития на паста чесън, олиото, накълцаната на ситно чушка, сол и пипер на вкус.
Тавата се покрива с фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути с фолиото и още 20 минути без фолиото.
Рецептата е адаптирана от книгата на Лора и Стоян ,,Сезони с кухнята,,
Няма коментари:
Публикуване на коментар