неделя, 16 април 2017 г.

Мариновано пикантно сирене


 *бялo саламурено сирене (краве/овче)
*зехтин Exrta Virgin
*пресен розмарин
*прясна мащерка на клонки
*микс пипер на зърна - черен,червен,зелен и бял
*сушени люти чушки

Измийте и подсушете буркан с по-широко гърло.Нарежете сиренето на кубчета с размер по ваш избор.Начупете сушените чушки на малки парчета и запазете семките.Покрийте дъното на буркана със сирене.Сложете по една-две клонки мащерка и розмарин върху него.Добавете няколко зърна от пипера,малко парченца чушка и люти семки.Сложете още един ред сирене и повторете процедурата, докато запълните буркана.Сложете подправки и отстрани на сиренето,за да се овкуси навсякъде,а не само между пластовете.
Налейте зехтин колкото да покрие и най-горните кубчета сирене и затворете добре с капачката.Оставете да се маринова няколко дни преди да го сервирате.След това може да използвате същия овкусен зехтин,за да направите още една доза.











Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни