вторник, 18 април 2017 г.

Печен карфиол в чесново масло


 *карфиол - 1.500 кг.
*чесън - 4 скилидки
*осолено меко масло - 125 гр.
*пресен розмарин - 1/2 ч.л.
*прясна мащерка - 1/2 ч.л.

Почистете чесъна и го пресовайте(настържете).Смесете с маслото и нарязаните на ситно зелени подправки.Разбъркайте много добре.
Почистете карфиола от зелените листа.Застелете тава с голямо парче алуминиево фолио и сложете карфиола в средата.Намажете го с чесновото масло и го увиите с фолиото.Запечете го в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 ч 30 мин.
Когато карфиола е готов  го нарежете и поднесете като гарнитура.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни