*котлети от сьомга - 3 бр.
*зехтин - 2-3 с.л.*зелен лук - 3 стръка
*люта чушка - 1 бр. по желание
*чери домати - 250 гр.
*каперси - 2 с.л.
*бяло вино - 100 мл.
*лимонов сок - 3 с.л.
*масло - 30 гр.
*готварска сметана - 150 мл.
*копър или босилек - 3-4 стръка
*лимон за сервиране
Овкусете котлетите сьомга със сол и черен пипер от двете страни.
Загрейте зехтина в голям тиган с незалепващо покритие и ги запържете от двете страни, докато се зачервят.
Прехвърлете ги в тавичка и запечете за 10 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса.
В същия тиган пригответе соса.Запържете нарязания на кръгчета лук и люта чушка,ако обичате пикантна храна.Добавете нарязаните на половинки или четвъртинки чери домати, а след 3-4 минути прибавете каперсите.
Налейте виното. Подправете със сол, черен пипер и лимоновия сок.Сложете маслото и сметаната, разбъркайте добре и подправете със ситно нарязан копър,босилек или друга ваша любима подправка.
Извадете сьомгата и сервирайте котлетите полети със сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар