вторник, 18 април 2017 г.

Печени чушки с яйца


 *червени чушки - 5 бр.
*зелени чушки - 5 бр.
*люти чушлета - 2 бр.
*яйца - 10 бр.
*масло - 100 гр.
*сирене - 100 гр.
*червен пипер
*сол

Опечете чушките, обелете ги, почистете от дръжките и семките и ги нарежете на дребно.Нарежете лютите чушлета,който са почистени от дръжките и семето на много ситно.
Загрейте маслото в голям тиган и задушете лютите чушлета в него.Добавете печените чушки и леко запържете.Счукайте яйцата в тигана и разбъркайте внимателно,колкото да се сместят с чушките,но не прекалено.Целта е яйцата да не се разбиват и да станат на трохи.Когато започнат да се запичат отдолу овкусете със сол,черен и червен пипер.Натрошете сиренето и разбъркайте като обръщате части от ястието като начупен омлет.Сгответе добре яйцата и отстранете от огъня.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни