вторник, 18 април 2017 г.

Пилешка кавърма


 *пилешко месо (филе или от бутче по желание) - 500 гр.
*гъби печурки - 250 гр.
*кромид лук - 2 глави
*пресни чушки - 2 бр.
*люта чушка - 1-2 бр.
*домати на кубчета от консерва - 400 гр.
*пресен магданоз
*олио - 3 с.л. Калиакра
*черен пипер
*червен пипер
*захар
*сол

Нарязвате месото на кубчета,лука и сладките чушки на полумесеци,гъбите на филийки,а лютите чушки на ситно.В дълбок тиган с олиото задушавате лука,сладките и лютите чушки.Когато омекнат добавяте пилешкото месо и след около 5 мин. гъбите.Готвите до зачервяване на месото и сипвате доматите.Подправяте със сол,захар и черен пипер.Оставяте да къкри на слаб огън като разбърквате от време на време.След около 20 мин. добавяте червен пипер и отстранявате от огъня. Поръсвате с пресен магданоз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни