вторник, 18 април 2017 г.

Паста ,,Болонезе,, на фурна

 *паста - 250 гр. (AMORI (SPIRALI/ CAVATAPPI) Тънки макарони на спирала. Идват от Южна Италия.)
*сирене - 150 гр.
*кашкавал - 100 гр.
*черни маслини
*пресен босилек

За соса ,,Болонезе,, :
*кайма - 250 гр.
*зрели домати - 1 кг.
*кромид лук - 1 глава малка
*морков - 1 бр. малък
*червено вино - 1/2 ч.ч.
*целина - 1 стрък
*чесън - 2 скилидки
*зехтин - 3 с.л.
*пресен риган
*черен пипер
*захар - 2 ч.л.
*червен пипер
*сол

Нарежете на много ситно лика и моркова.Задушете ги в зехтина в дълбок тиган.Прибавете счукания чесън,нарязаната целина и след минута каймата.Бъркайте,докато се пържи,за да стане на трохи.Настържете доматите на ренде без кожата и ги добавете в тигана заедно с виното.Оставете да къкри на бавен огън,докато се изпари водата и се сгъсти.Подправете със сол,захарта,черен и червен пипер и нарязан на ситно риган.

Сварете пастата според указанията на опаковката.Отцедете добре и добавете соса.Разбъркайте и сипете в тавичка.Натрошете сиренето равномерно и покрийте с настърган кашкавал.Поръсете с малко риган.Печете в гореща фурна на 200 градуса,докато се запече кашкавала.

Сервирайте с маслини и листа пресен босилек.











Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни