неделя, 16 април 2017 г.

Палачинките на Jolie

 брашно - 130 г
яйца - 2 бр.
ванилия - 1 бр.
масло - 20 г
олио - 1 с.л.
прясно мляко - 250 мл
пудра захар - 1 с.л.
конфитюр - от ягоди
сирене

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя млякото, олиото, ванилията, щипка сол, пудрата захар и разтопеното масло. Разбива се отново и се прибавя брашното на две части. Разбива се до получаване на гладка смес.

Покрива се с кърпа и се оставя да престои около половин час на стайна температура.
В плитък загрят тефлонов тиган с помощта на малък черпак се сипва от сместа, разклаща се, за да се покрие цялото дъно, и се печете от двете страни. Трябва да внимавате да не ги препечете, нито да ги оставите сурови. Цветът, който трябва да постигнете, е светлокафяв.
Предварително си подгответе наблизо две големи чинии, бурканче конфитюр и сиренето. Когато стане готова, палачинката се поставя в едната чиния, намазва се с малко конфитюр, поръсва се с настъргано сирене и се завивате на руло.

Слага се в другата чиния с ръба надолу, за да не се отвие, и т.н., докато изпечете всички палачинки.
Безспорно палачинката е царица на десертите! Така приготвени, няма как да не си оближете пръстите!








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни