вторник, 25 април 2017 г.

Пълнени сухи чушки с боб и праз лук


 100 г сушени чушки (около 15 бр в един пакет)
1 кг сварен боб
1 червена чушка (може и без нея)
1 морков
праз лук нарязан на кръгчета – пълна голяма чиния
1 глава кромид лук
3 с.л. домати от консерва на кубчета или млени
1/2 връзка магданоз
1 суха люта чушка
3 с.л. олио
сол на вкус
червен пипер на вкус
2 с.л. червен пипер

В гореща вода попарвате чушките, като ги оставяте да се варят около 10 мин. Изваждате и оставяте да се отцедят. Приготвяте плънката като в голям тиган с олиото запържите кромида, морковите и чушката, нарязани на ситно. След като омекнат, прибавяте и праза. Подправяте със сол и черен пипер. Сипвате боба и доматите. Разбърквате много добре.Натрошавате лютата чушка вътре като преди това я препичате за кратко на котлона.След около 5 мин. добавяте магданоза, нарязан на ситно, и червения пипер. Разбърквате отново и отстранявате от огъня.

С така приготвената плънка пълните чушките, като внимавате да не ги разкъсате. Подреждате ги в плитка тавичка, поливате със съвсем малко олио отгоре по тях и печете в гореща фурна до готовност. По-вкусни стават леко препечени. Така се засилва ароматът на сушената чушка.


















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни