*масло - 250 г
*пудра захар - 250 г*смляно кафе - 30 г
*яйца - 6 бр.
*смлени орехови ядки - 100 г
*брашно - 200 г
*бакпулвер - 10 г
*коняк - 8 с.л. + 2 к.ч. вода
*бял шоколад - 50 г
Пресятото брашното го смесете с кафето и бакпулвера.Разбийте разтопеното масло с пудрата захар на крем. Добавете един по един жълтъците и разбийте хубаво, а белтъците отделно разбийте на сняг.
Към тази смес добавете на порции сместа с брашното, орехите и белтъците - бърка се леко с шпатула.Прехвърлете сместа в тава, застлана с хартия за печене и изпечете за около половин час в загряна на 170 градуса фурна. Готовността на сладкиша може да проверите с дървена клечка.
След като изстине в тавата, прехвърлете сладкиша в подходящ поднос.Сиропирайте го с коняка с водата, а след като поеме сиропа, поръсете с настъргания бял шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар