вторник, 4 април 2017 г.

Кафен сладкиш


*масло - 250 г
    *пудра захар - 250 г
    *смляно кафе - 30 г
    *яйца - 6 бр.
    *смлени орехови ядки - 100 г
    *брашно - 200 г
    *бакпулвер - 10 г
    *коняк - 8 с.л. + 2 к.ч. вода
    *бял шоколад - 50 г

Пресятото брашното го смесете с кафето и бакпулвера.Разбийте разтопеното масло с пудрата захар на крем. Добавете един по един жълтъците и разбийте хубаво, а белтъците отделно разбийте на сняг.
Към тази смес добавете на порции сместа с брашното, орехите и белтъците - бърка се леко с шпатула.Прехвърлете сместа в тава, застлана с хартия за печене и изпечете за около половин час в загряна на 170 градуса фурна. Готовността на сладкиша може да проверите с дървена клечка.
След като изстине в тавата, прехвърлете сладкиша в подходящ поднос.Сиропирайте го с коняка с водата, а след като поеме сиропа, поръсете с настъргания бял шоколад.















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни