вторник, 4 април 2017 г.

Кайсиев сладкиш

 *едри узрели кайсии - 15 бр.
*ситна кристална захар - 175 гр. + 2 с.л.
*меко масло - 200 гр.
*брашно с набухвател ( София Мел КЕКС) -225 гр.
*яйца - 3 бр.
*есенция ванилия - 1 капсула
*сол - 1 щипка
*пудра захар за поръсване

Загрейте фурната на 180 градуса.Застелете с хартия за печене стените и дъното на форма (28 см.) с ринг.В голяма купа разбийте мекото масло и захарта (175 гр.)на пухкав крем.Постепенно без да спирате добавете на части разбитите предварително яйца.Сипете ванилията.Пресейте брашното  със солта.Добавяйте и тях на интервали.Разбъркайте с лопатка.
Изсипете тестото във формата и подравнете.Нарежете кайсиите на две и махнете костилката.Подредете по цялата повърхност като леко застъпвате парчетата.Поръсете с останалата захар и печете до готовност около 50 мин.
След изваждане на сладкиша от фурната,оставете да се охлади във формата.Поръсете с пудра захар.













Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни