вторник, 25 април 2017 г.

Пълненият шаран на Jolie


 *голям шаран - 1 бр.
*гъби печурки - 500 г
*стафиди - 200 г
*орехови ядки - 200 г
*целина листа - 1 вр.
*зелен лук - 1 вр.
*кромид лук - 1 голяма глава
*магданоз и копър по една връзка
*картофи - 1.500 кг
*олио
*сол на вкус
*черен пипер на вкус
*червен пипер - малко
*морска сол

за украсата:
*лилав воден лук,морков,репички,зелена салата,домати,лимони,червена чушка,краставица,магданоз

Изкормяте шарана и го изчиствате от люспите.Натривате добре с морска сол.Нарязвате гъбите на филийки и ги слагате в голям тиган.Нарязвате кромида на дребно,зеления лук на кръгчета и подправките на ситно.Сипвате олио в тигана при гъбите и ги запържвате до полуготовност.Слагате кромида и целината и пържите още,докато лука омекне и се позачерви.Разбърквате от време на време.Прибавяте орехите и стафидите.Подправяте със сол и черен пипер.Слагате зелените подправки и след 5 мин. добавяте червения пипер.Отстранявате от огъня.С готовата плънка пълните добре шарана.Зашивате внимателно с голяма игла и добре измит дебел конец.Поставяте в голяма тава с фолио.Отстрани слагате нарязаните на едро картофо,които посолявате.Поливате шарана и тях с малко олио.Слагате капак от фолио и печете около 40 - 50 мин. в загрята фурна.

След готовност внимателно отстранявате фолиото.Изчаквате малко да изстине и правите украса от горе споменатите продукти.По всички краица слагате зелена сала.Правите розички от домати с магданоз за листа.При главата правите пръстен от рецени лилав лук.Развихрете въображението си и сътворете вашият кулинарен шедьовър.Поднесете с част от картофите и зелена салата.















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни