вторник, 25 април 2017 г.

Пържено или доматена манджа с печени чушки -консервиране



*червени и зелени чушки - 2 кг
*пресни червени домати - 5 кг
*кромид лук - 3 големи глави
*чесън - 4 скилидки
*пресен магданоз - 1 връзка
*олио - 100 мл
*червен пипер - 2 с.л.
*черен пипер - 1 ч.л.
*захар - 4 с.л.
*сол на вкус

Почистете чушките от дръжките и семето.Изпечете ги на жар или грил от всички страни.Задушете ги в плик и след това ги обелете.Нарежете на дребни парчета.
Нарежете доматите на две и ги настържете на едро ренде без кожата.
Нарежете лука на дребно.Запържете го в горещото олио в караванка или голяма тенджера.След зачервяване добавете сладките чушки и накълцания чесън.

Добавете захарта и оставете леко да се карамелизира като бъркате постоянно.Сипете черния пипер и накрая добавете и червения пипер.Подправете с малко сол.Разбъркайте добре и сипете внимателно доматите.Разбъркайте ,за да се смесят хубаво.Гответе до сгъстяване като бъркате от време на време.Добре е да сложите капак открехнат капак,за да не пръска.
Нарежете магданоза на ситно и го добавете към доматената манджа.Подправете с още сол и захар,ако е необходимо.

След готовност отстранете от огъня и напълнете подготвени чисти и сухи буркани.Затворете добре с капачките и стерилизирайте за 10 мин.
Приберете на хладно и тъмно място.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни