вторник, 18 април 2017 г.

Пилешка яхния с грах и картофи


*пилешко месо за готвене - 400 гр.
*грах в буркан - 720 гр.
*картофи - 1 кг.
*праз лук - 1 стрък
*печена червена чушка -  1 бр.
*домати на кубчета от консерва - 2 с.л.
*пресен магданоз - 1/2 връзка
*брашно - 2 с.л.
*дафинов лист - 2-3 бр.
*олио - 3 с.л.
*черчен пипер - 1 с.л.
*черен пипер на вкус
*сол на вкус

Загрейте олиото в тенджера.Нарежете праз лука и чушката на дребно.Запържете ги леко и добавете нарязаното на малки късчета пилешко месо.Щом се позачерви сипете брашното и гответе за кратко като разбърквате,за да не залепне.Добавете червения пипер,черен пипер на вкус и дафиновите листа.Налейте гореща вода около 800 мл.Прибавете отцедения грах и нарязаните на малки кубчета картофи.Варете яхнията,до пълното сваряване на картофите.Добавете доматите и сол на вкус.Гответе още 5 мин.
Поднесете с нарязан на ситно пресен магданоз.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни