*овче мляко - 1 буркан
*малко сирене (колкото орех)*люта чушка или кози рог - 1 брой
*сол - 1 супена лъжица
Продуктите са за един компотен буркан.
Млякото се вари час и половина на водна баня и след това се чака да изстине.Сипва се в буркан и се прибавя солта и натрошеното сирене.Захлупва се с пластмасова капачка.Оставя се на студено,за да стегне по бавно.Два/три дни се разклаща няколко пъти.По желание се прибавя люта чушка или такава от сорт кози рог.След като е стегнал крокмача се отваря и се забожда вътре чушката,пак се затваря.Условието,което трябва да се знае е,че на чушката се маха половината дръжка и се отстранява меката част от нея,за да не се вгорчи крокмача.
Съчетава се добре с печени червени чушки,нарязани на дребно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар