неделя, 9 април 2017 г.

Агнешка дроб сарма


*агнешки комплект дреболии - 1 пакет
*зелен лук - 2 връзки
*пресен девесил - 1 връзка
*пресен джоджен - 1 връзка
*ориз - 350 гр.
*яйца - 3 бр.
*кисело мляко - 400 гр.
*олио - 3-4 с.л.
*червен пипер - 1 с.л.
*лют червен пипер - 1 щипка
*черен пипер - 1 ч.л.
*сол на вкус
*кисело мляко или зелена салата за сервиране

Измийте дреболиите и ги сложете в студена вода да се варят.Ако са замразени не е нужно да ги размразявате предварително.Щом отделят пяна я премахнете с лъжица.След завиране ги варете около 20 мин.След готовнос ги извадете с щипка на голяма дъска като запазите бульона.Оставете да се охладят и ги нарежете на малки парчета.

Нарежете зеления лук на кръгчета,а подправките на дребно.В средно голяма тава сгорещете олиото във фурната и задушете лука.Сипете ориза и подправките.Запържете ги леко и добавете дреболиите.Подправете с пиперите и солта на вкус.Рззбъркайте добре.

Налейте 1 литър бульон и гответе до пълното поемане на течността и омекване на ориза.Ако е необходимо добавете още малко бульон.

Разбийте яйцата с киселото мляко и щипка сол.Залейте дроб сармата и я запечете само на горен реотан до зачервяване.

Поднесете с кисело мляко или зелена салата.










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Най-четени рецепти последните 7 дни